Mierea de Manuka: Beneficii și contraindicații, mgo, Manuka Health – ManukaShop.ro

mierea de manuka

Mierea de Manuka, cunoscută și sub denumirea de miere de manuka, este un produs apicol care a câștigat popularitate datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate.

Provenind din Noua Zeelandă, mierea de manuka originala, denumita adesea manuka honey, este recunoscută pentru conținutul său ridicat de metilglioxal (MGO), care îi conferă proprietăți antibacteriene și antioxidante remarcabile.

1. Beneficiile mierii de manuka

Consumul de miere de manuka originala poate ajuta în combaterea diverselor infecții datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Studiile au arătat că mierea de manuka MGO 400 și MGO 850 poate avea efecte benefice în tratarea stafilococului auriu și a altor infecții rezistente la antibiotice.

De asemenea, mierea de manuka este apreciată pentru proprietățile sale antioxidante, beneficii antimicrobiene (UMF) și capacitatea de a sprijini sistemul imunitar.

S-a constatat ca mierea de manuka poate ajuta la :

33 Beneficii Mierea de Manuka . Aceasta oferă beneficii pentru sănătatea digestivă, sănătatea pielii, tratarea infecțiilor, tratarea arsurilor, rănilor și ulcerelor, prevenirea cariilor dentare și gingivită, tratamentul IBS și IBD, reducerea durerilor de gât, reducerea alergiilor sezoniere, tratament de frumusețe și amplificator de sănătate, îmbunătățește somnul, reduce simptomele fibrozei chistice.
 • sănătatea digestivă
 • sănătatea pielii
 • tratarea infecțiilor
 • tratarea arsurilor
 • rănilor și ulcerelor
 • prevenirea cariilor dentare și gingivită
 • tratamentul IBS și IBD
 • reducerea durerilor de gât
 • reducerea alergiilor sezoniere
 • tratament de frumusețe
 • amplificator de sănătate
 • îmbunătățește somnul
 • reduce simptomele fibrozei chistice.

2. Contraindicatii, reactii adverse și alergii 

Deși mierea de manuka originara din Zeelanda are numeroase beneficii, inclusiv în combaterea infecțiilor, consumul de miere ar trebui evitat de către persoanele alergice la miere sau cele care au reacții adverse la consumul de miere.

În plus, în unele cazuri, studiile au constatat că mierea de manuka poate avea efecte adverse, de aceea este recomandat să se consulte un medic înainte de a utiliza acest produs în tratamente medicale.

Citește despre contraindicațiile consumului de miere de manuka.


3. Produse care contin miere de manuka MGO originala Manuka Health

Manuka Health este un producător de renume de origine din Noua Zeelandă, specializat în produse pe bază de miere de manuka.

Manuka

Compania oferă o gamă diversificată de produse, precum miere de manuka de la MGO 250+ la MGO 1000+, bomboane cu miere de manuka și alte preparate apicole originare din Zeelanda.

Beneficiile utilizării produselor Manuka Health sunt multiple, de la sprijinirea sistemului imunitar până la tratarea infecțiilor bacteriene și a altor afecțiuni.

1

Miere de Manuka MGO 400+Miere pentru REFLUX GASTROESOFAGIAN, BALONARE, CONSTIPAȚIE, COLON IRITABIL

mierea de manuka 400+

Recomandată pentru: Mierea Manuka MGO400+ este o alegere excelentă pentru cei care se confruntă cu probleme digestive. De-asemenea este utilizată pentru următoarele afecțiuni: infecție urinară astm, răceală și gripă, reflux gastric, aciditate, arsuri stomac, balonare, constipație, ulcer gastric, hemoroizi, colesterol, acnee, rozacee, herpes, răni, arsuri și cicatrici, fisuri anale, eczeme diverse, placă dentară, dinți și gingii, alergii diverse, inflamație și durere de gât, sinuzită, „Piciorul atletului”, antioxidant natural, antiinflamator natural, psoriazis, nivel crescut de energie, sistem imunitar

Consumată regulat, Mierea Manuka MGO400+ poate ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute asociate cu afecțiunile digestive și la îmbunătățirea sănătății generale. Este un produs 100% natural, fără aditivi sau conservanți.

Produsele Manuka Health, provenite din Zeelanda, sunt apreciate atât pentru calitatea mierii de manuka folosită în producție, cu un nivel UMF de peste 250, cât și pentru utilizarea metodelor sustenabile de apicultură.

2

Mierea Manuka MGO550+Miere manuka pentru HELICOBACTER Pylori, E Coli, Stafilococ Auriu

miere manuka 550+

Recomandată pentru: Helicobacter Pylori, E Coli, Stafilococ Auriu (Stafilococus Aureus), Candida, Salmonella, Clostridium Difficile, Enterococ, Klebsiella, Listeria, Salmonela, Streptococus mutans, Proteus Mirabilis.Mierea Manuka MGO550+ este o miere de calitate superioară, recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene excepționale. 

Se administrează și pentru: răni, arsuri și cicatrici, fisuri anale, astm, sinuzită, colesterol, „piciorul atletului”, antioxidant natural, antiinflamator natural, infecție urinară, astm, fisuri anale, răni arsuri și cicatrici.

Această miere este recomandată în special pentru persoanele care suferă de infecții cu Helicobacter pylori, E. coli sau Stafilococ auriu, datorită capacității sale de a inhiba creșterea acestor bacterii. Consumată regulat, Mierea Manuka MGO550+ poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive și la întărirea sistemului imunitar.

3

Mierea de manuka cu proprietatile MGO 1000+ si MGO 850+Miere extrem de rară și cu o puritate remarcabilă

mierea de manuka MGO 850+

Descriere: Mierea Manuka MGO1000+ si MGO850+ sunt considerate cele mai puternice și eficiente tipuri de miere Manuka disponibile pe piață.

Este o miere manuka extrem de concentrată cu un conținut natural de methylglyoxal de minim 850/1000mg/kg – substanța cheie din mierea de Manuka. Este disponibila doar in varianta de 250g.

O constatare a consumatorilor: Opreste simptomele racelii (secretii nazale, etc) intr-un timp foarte scurt dupa administrare. Are efecte mai rapide dar se recomandă să nu fie administrată direct dacă nu ați mai consumat deloc miere manuka.

Utilizare interna: 2 lingurițe pe zi, câte una cu 20-30 de minute înainte de masă și de a bea orice fel de lichid; nu se recomandă pentru copii cu vârsta mai mică de 1 an.Este adesea folosită pentru a ajuta la vindecarea rănilor și a arsurilor, pentru a reduce inflamația și pentru a îmbunătăți sănătatea digestivă. De asemenea, este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a ajuta la lupta împotriva unei game largi de boli și infecții.

Miere manuka MGO: proprietati

Mierea de manuka are un conținut ridicat de metilglioxal (MGO), conferindu-i proprietăți antibacteriene și antioxidante remarcabile. Studiile au demonstrat că consumul de miere de manuka poate ajuta în combaterea diverselor infecții datorită proprietaților sale antibacteriene puternice. Atât mierea de manuka MGO 400, cât și MGO 850 au demonstrat efecte benefice în tratarea stafilococului auriu și a altor infecții rezistente la antibiotice, iar capacitatea sa antioxidantă poate sprijini sistemul imunitar.

Bomboane cu miere de manuka

Produsele pe bază de miere de manuka, precum bomboanele cu miere de manuka, sunt apreciate pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Aceste bomboane pot avea efecte benefice în tratarea infecțiilor bacteriene și a altor afecțiuni datorită proprietăților antibacteriene și antioxidante ale mierii de manuka. Consumul acestor bomboane poate oferi un sprijin suplimentar sistemului imunitar și poate contribui la menținerea sănătății generale.

Comparatie:  miere de manuka din Noua Zeelanda cu alte tipuri de miere

Mierea de manuka se distinge de alte tipuri de miere prin conținutul său de metilglioxal (MGO), care conferă proprietăți antibacteriene și antioxidante remarcabile. Comparativ cu mierea obișnuită, mierea de manuka este recunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta în combaterea infecțiilor datorită proprietăților sale antibacteriene puternice și a efectelor antioxidant.

Mierea de manuka, cunoscută și sub numele de manuka honey, are un conținut ridicat de MGO, ceea ce o face o alegere benefică pentru susținerea sănătății.

Pentru mai multe detalii citiți articolul „Mierea de manuka vs mierea romaneasca” .


Întrebări si răspunsuri 

Ce este mierea de manuka ?

Mierea de Manuka este un tip de miere unică, originară din Noua Zeelandă, produsă de albine care polenizează arborele de Manuka (Leptospermum scoparium). Este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene puternice, datorate în mare parte conținutului de metilglioxal (MGO).

Nivelurile de MGO, precum MGO 850, indică o concentrare mai mare a acestor proprietăți antibacteriene, făcând mierea de Manuka MGO 850+ extrem de eficientă pentru îmbunătățirea sănătății și tratarea unei varietăți de condiții, de la infecții până la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv și imunitar.

Pe lângă beneficiile antibacteriene, mierea Manuka este apreciată și pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante.

Cât costă mierea de Manuka originală ?

Prețurile mierii de Manuka variază în funcție de concentrația de metilglioxal (MGO) și alți factori precum mărimea borcanului sau marca. Un exemplu de prețuri pe care le-am găsit include:

 • Miere de Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturală, 500g, pentru aproximativ 250 – 294 RON.
 • Miere de Manuka (MGO 400+), 500g, în jur de 403 – 448 RON.
 • Miere de Manuka (MGO 250+), 250g, aproximativ 140 – 156 RON.
 • Miere de Manuka (MGO 550+), 500g, în jur de 600 – 667 RON.

Aceste prețuri sunt orientative și pot varia în funcție de furnizor și promoții curente. Pentru a obține informații actualizate și detaliate despre prețuri și disponibilitate, te sfătuiesc să verifici direct pe site-urile de specialitate precum manukashop.

CE INSEAMNA PUTEREA MGO sau UMF ?

Putearea MGO și UMF sunt indicatori utilizați pentru a măsura calitatea și proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka.

 1. MGO (Metilglioxal): MGO este un compus care contribuie la proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka. Nivelurile de MGO sunt măsurate în miligrame per kilogram de miere. Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât se consideră că mierea are proprietăți antibacteriene mai puternice. De exemplu, MGO 400+ indică un conținut de cel puțin 400 mg de metilglioxal pe kilogram de miere.
 2. UMF (Unique Manuka Factor): UMF este un standard global care măsoară nu numai prezența MGO, ci și alte compuși unici din mierea de Manuka, cum ar fi leptosperinul și dihidroxiacetona (DHA). Scara UMF variază de obicei între 5+ și 20+. Un scor UMF mai mare indică o potență mai mare și mai multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, UMF 10+ semnifică o miere de calitate superioară cu proprietăți antibacteriene mai puternice.

Atât MGO cât și UMF sunt importante pentru a asigura autenticitatea și eficacitatea mierii de Manuka. Este recomandat să alegeți mierea de Manuka care este testată și certificată pentru a vă asigura că beneficiați de proprietățile sale unice.

Care sunt potentialele reactii adverse si contraindicatii ale mierii de Manuka?

Mierea de Manuka este un produs natural recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar, ca orice aliment, poate avea și potențiale reacții adverse sau contraindicații în anumite situații:

 1. Alergii: Persoanele cu alergii la miere sau la alte produse apicole ar trebui să evite consumul de miere de Manuka. Alergiile pot include reacții cum ar fi erupții cutanate, mâncărime sau dificultăți de respirație.
 2. Diabet: Având în vedere conținutul său ridicat de zahăr, mierea de Manuka trebuie utilizată cu precauție de către persoanele cu diabet. Este important să se monitorizeze nivelul de glucoză din sânge și să se consulte un medic înainte de a include mierea în dieta zilnică.
 3. Interacțiuni cu medicamente: Mierea de Manuka poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv anticoagulante precum Warfarina sau Heparina. Consumul de miere poate crește riscul de sângerare și poate afecta eficacitatea medicamentului. Dacă luați medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma miere de Manuka.
 4. Copii sub 1 an: Bebelușii sub vârsta de 1 an nu ar trebui să consume miere de Manuka, din cauza riscului de botulism infantil.
 5. Femei însărcinate sau care alăptează: Nu există suficiente dovezi științifice pentru a recomanda utilizarea mierii de Manuka de către femeile însărcinate sau care alăptează. Este recomandat să se evite utilizarea sau să se consulte un medic înainte de a o folosi.
 6. Probleme de înghițire sau risc de aspirație: Persoanele cu aceste condiții ar trebui să evite consumul de miere de Manuka.

În concluzie, deși mierea de Manuka are multe beneficii, este important să se țină cont de contraindicațiile și potențialele reacții adverse. Pentru orice nelămuriri sau condiții medicale specifice, consultați întotdeauna un medic.

Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare, fiind eficientă în susținerea și îmbunătățirea sistemului imunitar. Aceasta este produsă de albinele care polenizează arborele de manuka din Noua Zeelandă și este recunoscută pentru conținutul său ridicat de metilglioxal (MGO), un compus cu proprietăți antibacteriene puternice.

Beneficiile mierii de Manuka includ:

 1. Tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice, inclusiv stafilococul auriu, datorită proprietăților sale antibacteriene ieșite din comun.
 2. Ameliorarea problemelor gastro-intestinale, inclusiv aciditate și reflux gastric, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), paraziți intestinali și gastroenterită.
 3. Întărirea imunității și prevenirea infecțiilor respiratorii, datorită proprietăților imunostimulatoare.

Pentru a beneficia de aceste proprietăți, este recomandat un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi, urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi. Este important să alegeți mierea de Manuka de la un producător de încredere și să verificați eticheta pentru a vă asigura că obțineți un produs de calitate, cu un conținut adecvat de MGO.

Cu toate acestea, în cazul sarcoidozei, care este o afecțiune complexă, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament nou, inclusiv utilizarea mierii de Manuka. Mierea de Manuka nu este un substitut pentru tratamentul medical convențional, ci poate fi folosită ca un complement la acesta.

De ce sa cumperi miere de Manuka de la ManukaShop ?

Achiziționarea mierii de Manuka de la ManukaShop are câteva avantaje semnificative:

 1. Originalitate și Calitate Garantată: ManukaShop este importator direct și distribuitor autorizat al produselor Manuka Health din Noua Zeelandă. Acest lucru asigură că mierea de Manuka vândută este autentică și de înaltă calitate.
 2. Certificări de Conținut și Origine: Mierea de Manuka comercializată de ManukaShop are certificări MGO și UMF, care confirmă nivelurile de metilglioxal și alte standarde de calitate. Aceste certificări asigură că mierea are proprietățile antibacteriene și de sănătate pentru care este cunoscută.
 3. Verificare Ușoară a Autenticității: Produsele Manuka Health disponibile la ManukaShop includ un cod QR pe fiecare borcan, care poate fi scanat cu un smartphone pentru a confirma originea produsului. Aceasta este o modalitate convenabilă și transparentă de a verifica autenticitatea mierii.
 4. Gama Diversificată de Produse: ManukaShop oferă o gamă largă de produse pe bază de miere de Manuka, inclusiv bomboane, spray-uri orale, paste de dinți și multe altele. Aceasta permite clienților să aleagă dintr-o varietate de opțiuni în funcție de nevoile și preferințele lor.
 5. Informații Utile și Educaționale: Website-ul ManukaShop oferă informații utile și educaționale despre mierea de Manuka, inclusiv despre beneficiile și modul de utilizare al acesteia, contribuind la o mai bună înțelegere a produsului și a modului în care poate fi utilizat.

Pentru mai multe informații și pentru a vedea gama completă de produse, puteți vizita pagina dedicată cu produse.

Certificări Mierea de Manuka Health

 • Miere Manuka certificată Non-GMO (fără organisme modificate genetic)
 • Miere Manuka certificată Oritain (pentru verificare că este o miere originală)
 • Mierea de Manuka certificată cu Trust codes (cod QR)
 • Miere Manuka recomandată de FenMark (produs original din Noua Zeelandă)
 • Miere Manuka certificată UMF și MGO
 • Miere Manuka certificată Kosher
 • Miere Manuka certificată Halal
 • Manuka Health are certificare ISO 9001 pentru calitate și BRC Global Standard pentru siguranță în alimente
 • Miere Manuka neprocesată, naturală, raw, din Noua Zeelandă, de la Manuka Health, nr 1 brand în lume pe categoria de Miere de Manuka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *