6 Contraindicații Mierea de Manuka

Mierea de manuka, ca și alte tipuri de miere, poate avea unele contraindicații și efecte secundare, in special daca este consumata in exces.

Contraindicații Mierea de Manuka


Contraindicații Mierea de Manuka

1. Contraindicații mierea de manuka la Copii sub 1 an

Este indicat pentru copiii sub 1 an să nu consume miere de manuka sau orice alt tip de miere. Mierea poate conține spori de bacteria Clostridium botulinum, care poate cauza botulismul infantil.

Botulismul infantil este o boala rara, dar potențial fatală, care poate afecta sistemul nervos și poate duce la paralizie respiratorie.

Mierea poate fi sterilizată prin fierbere sau prin tratament termic. Acest proces însă, poate distruge enzimele și alte proprietăți benefice ale mierii.

33 de beneficii ale mierii de Manuka.

Este recomandat ca pana la varsta de 1 an, copiii sa nu consume miere sau alte produse apicole. Este recomandat să se bazeze pe alimente și băuturi sigure și recomandate pentru vârsta lor. De exemplu cum ar fi lapte materno sau formula de lapte, precum și fructe și legume.

2. Contraindicații Mierea de Manuka pentru persoanele cu diabet

Persoanele cu diabet pot consuma miere de manuka, dar ar trebui să facă acest lucru cu precauție. Mierea de manuka, ca orice alt tip de miere, este bogată în zahăr.

Este important să se țină cont de cantitatea de miere de manuka consumată. Luați în considerare impactul asupra nivelului de glucoză din sânge.

Persoanele cu diabet ar trebui să consulte un medic sau un nutriționist înainte de a include mierea de manuka în dieta lor. Asigurați-vă că aceasta nu va afecta negativ nivelul de glucoză din sânge. Este important să se monitorizeze nivelul de glucoză din sânge. Ajustați doza de insulină sau medicamentele pentru diabet în consecință.

Contraindicatii pentru diabet. Persoanele cu diabet pot consuma miere de manuka, dar ar trebui să facă acest lucru cu precauție. Mierea de manuka, ca orice alt tip de miere, este bogată în zahăr.

Este recomandat sa se consume mierea de manuka in cantitati mici. Evitați sa o folosiți ca si sursa de dulceata in alimente sau bauturi.

Țineți cont de impactul pe care mierea de manuka il poate avea asupra nivelului de zahar din sange.

Este important să se consulte un medic înainte de a utiliza mierea de manuka sau orice alt remediu natural. Consultați un meci mai ales dacă aveți orice afecțiuni de sănătate sau luați medicamente.

3. Contraindicații mierea de manuka la persoanele cu alergii la polen/miere

Persoanele care au alergii la miere ar trebui să evite consumul mierii de manuka sau orice alt tip de miere. Acestea pot declanșa simptome alergice similare. Alergiile la miere sunt rare, dar pot fi grave.

Simptomele cele mai frecvente sunt: mâncărimi în gură, umflături sau erupții cutanate, dificultăți de respirație sau șoc anafilactic. Acestea necesită asistență medicală imediată.

Dacă suspectați că aveți o alergie la miere, este important să evitați consumul acesteia și să consultați un medic pentru a stabili diagnosticul și tratamentul adecvat.

In cazul in care aveti o alergie cunoscuta la miere, ar fi recomandat să evitați consumul mierii de manuka sau orice alt tip de miere, pentru a preveni apariția simptomelor alergice. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre alergiile dumneavoastră. Urmați recomandările acestuia pentru a evita expunerea la alergeni care pot declanșa simptomele alergice.

4. Țineți cont dacă mierea este medicală

Mierea de manuka poate fi utilizată ca un aliment sau ca un remediu natural pentru diferite probleme de sănătate. Este important să se cunoască conținutul de metilglioxal (MGO) al acesteia pentru a se stabili proprietățile sale medicinale.

Mierea de manuka cu un conținut ridicat de MGO, de peste 100 mg/kg, este considerată a fi o miere de manuka de înaltă calitate. Poate fi utilizată pentru tratarea rănilor și a infecțiilor. Mierea de manuka cu un conținut moderat de MGO, între 80 și 100 mg/kg, poate fi utilizată pentru tratarea simptomelor de răceală și gripă și pentru ameliorarea simptomelor de alergii.

Miere de manuka MGO descifrează ce înseamnă MGO, UMF, Kfactor

Dacă mierea de manuka nu are un conținut suficient de MGO pentru a avea proprietăți medicinale puternice, poate fi utilizată ca un aliment dulce, cu beneficii nutritive si poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și ameliorarea simptomelor de tuse.

Este important sa se cunoască conținutul de MGO al mierii de manuka pentru a se stabilii proprietatile sale medicinale sau ca aliment. Este recomandat sa se consume mierea in mod moderat, deoarece este bogată în zahar si poate avea efecte negative.

5. Contraindicații Mierea de Manuka pentru femeile însărcinate sau care alăptează

Nu există suficiente dovezi științifice pentru a recomanda utilizarea mierii de manuka de către femeile însărcinate sau care alăptează.

Este posibil ca mierea de manuka sa fie sigura pentru utilizare in timpul sarcinii sau alaptarii, dar din lipsa de cercetare in acest sens, nu se poate afirma acest lucru.

Este important sa se consulte un medic sau un obstetrician-ginecolog inainte de a utiliza mierea de manuka sau orice alt remediu natural, mai ales dacă esti însărcinată sau alăptezi.

Este recomandat sa se evite utilizarea oricarui remediu sau supliment fara o recomandare si supraveghere medicala in timpul sarcinii sau alaptarii deoarece acestea pot avea efecte asupra fatului sau a sugarului.

In concluzie, in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza, este recomandat sa se evite utilizarea mierii de manuka sau sa se consulte medicul inainte de a o folosi.

6. Contraindicații mierea de manuka la interacțiunea cu alte medicamente

Mierea de manuka poate interactiona cu anumite medicamente, iar acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se iau alte medicamente în același timp.

Warfarina sau Heparina

Mierea de manuka poate interactiona cu medicamente anticoagulante precum Warfarina sau Heparina, acestea fiind utilizate pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Consumul de miere poate cresc riscul de sângerare și de afectarea eficacitatii medicamentului.

De asemenea, mierea de manuka poate interactiona cu medicamentele pentru diabet, deoarece aceasta este bogată în zahăr și poate afecta nivelul de glucoză din sânge. Este important să se țină cont de cantitatea de miere de manuka consumată și să se ia în considerare impactul asupra nivelului de glucoză din sânge.

Este important să se consulte un medic, înainte de a utiliza mierea de manuka sau orice alt remediu natural, privind Contraindicații Mierii de Manuka, mai ales dacă luați medicamente.


Dacă nu vă regăsiți în niciuna dintre contraindicațiile menționate și doriți să explorați beneficiile mierii de Manuka pentru afecțiunea dvs. specifică, vă invităm să consultați selecția noastră de miere crudă de înaltă calitate, adecvate nevoilor și stilului dvs. de viață.
Mierea Manuka MGO250+
1. Miere de Manuka MGO250+

Cea mai bună miere pentru întărirea SISTEMULUI IMUNITAR

MIERE MANUKA MGO250+

RECOMANDATĂ PENTRU: Întărirea sistemului imunitar, răceală și gripă, acnee , rozacee , eczeme diverse, placă dentară, dinți și gingii, inflamații și dureri de gât, nivel crescut de energie,tratament cosmetic cu măști diverse

Factor în general utilizat după tratamentul făcut cu: MGO 400+ sau MGO 550+

Vezi Detalii
Mierea Manuka MGO400+
2. Miere de Manuka MGO400+

Miere pentru REFLUX GASTROESOFAGIAN, BALONARE, CONSTIPAȚIE, COLON IRITABIL

Mierea Manuka MGO400+

Recomandată pentru: Mierea Manuka MGO400+ este o alegere excelentă pentru cei care se confruntă cu probleme digestive. De-asemenea este utilizată pentru următoarele afecțiuni: infecție urinară astm, răceală și gripă, reflux gastric, aciditate, arsuri stomac, balonare, constipație, ulcer gastric, hemoroizi, colesterol, acnee, rozacee, herpes, răni, arsuri și cicatrici, fisuri anale, eczeme diverse, placă dentară, dinți și gingii, alergii diverse, inflamație și durere de gât, sinuzită, „Piciorul atletului”, antioxidant natural, antiinflamator natural, psoriazis, nivel crescut de energie, sistem imunitar

Consumată regulat, Mierea Manuka MGO400+ poate ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute asociate cu afecțiunile digestive și la îmbunătățirea sănătății generale. Este un produs 100% natural, fără aditivi sau conservanți.

Vezi Detalii
Mierea Manuka MGO550+
3. Mierea de Manuka MGO550+

Cea mai buna miere de manuka HELICOBACTER Pylori, E Coli, Stafilococ Auriu

Mierea Manuka MGO550+

Recomandată pentru: Helicobacter Pylori, E Coli, Stafilococ Auriu (Stafilococus Aureus), Candida, Salmonella, Clostridium Difficile, Enterococ, Klebsiella, Listeria, Salmonela, Streptococus mutans, Proteus Mirabilis.Mierea Manuka MGO550+ este o miere de calitate superioară, recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene excepționale.

Se administrează și pentru: răni, arsuri și cicatrici, fisuri anale, astm, sinuzită, colesterol, „piciorul atletului”, antioxidant natural, antiinflamator natural, infecție urinară, astm, fisuri anale, răni arsuri și cicatrici.

Această miere este recomandată în special pentru persoanele care suferă de infecții cu Helicobacter pylori, E. coli sau Stafilococ auriu, datorită capacității sale de a inhiba creșterea acestor bacterii. Consumată regulat, Mierea Manuka MGO550+ poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive și la întărirea sistemului imunitar.

Vezi Detalii

Miere de manuka pareri

 • Mierea de Manuka este o miere minunată. Am început să o folosesc pentru a trata acneea și a funcționat foarte bine. Pielea mea arată mult mai curată și mai strălucitoare.
 • Mierea de Manuka este o miere foarte versatilă. O folosesc pentru a trata răni, arsuri și infecții. Este foarte eficientă și nu am avut niciodată probleme cu ea.
 • Mierea de Manuka este o miere foarte delicioasă. O folosesc pentru a face prăjituri, biscuiți și alte deserturi. Este foarte aromată și conferă un gust deosebit mâncărurilor.
 • Mierea de Manuka este o miere miraculoasă. Mi-a ajutat să-mi vindec rănile mai repede, să-mi îmbunătățesc acneea și să-mi tratez infecțiile.
 • Mierea de Manuka este o miere foarte versatilă. O folosesc pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv răni, arsuri, infecții, acnee și probleme digestive.
 • Mierea de Manuka este o miere foarte delicioasă. O folosesc pentru a face prăjituri, biscuiți, ceai și alte deserturi. Este foarte aromată și conferă un gust deosebit mâncărurilor.

Miere de manuka 500+ beneficii

Mierea de Manuka 500+ este un supererou în lumea mierii, având o multitudine de beneficii pentru sănătate:

 1. Elixir pentru piele: Mierea de Manuka poate fi folosită ca un remediu natural pentru diverse infecții ale pielii, cum ar fi impetigo, eczemă și psoriazis, prin aplicare locală.
 2. Alinare pentru stomac: Administrată oral, mierea de Manuka poate calma simptomele diareei, inclusiv cele cauzate de rotavirus.
 3. Salvator pentru afte: Aplicată direct pe afte, mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea acestora.
 4. Alinare pentru tuse și răceală: O linguriță de miere de Manuka poate ameliora simptomele tusei și răcelii.
 5. Ajutor pentru respirație: Infecțiile tractului respirator superior, cum ar fi bronșita și sinuzita, pot fi atenuate prin administrarea orală a mierii de Manuka.
 6. Stimulator pentru imunitate: Mierea de Manuka poate ajuta la fortificarea sistemului imunitar, sporind rezistența acestuia la infecții.
 7. Protector pentru celule: Bogată în antioxidanți, mierea de Manuka poate ajuta la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi.
 8. Accelerator pentru vindecare: Mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea rănilor, accelerând procesul de cicatrizare și prevenind infecția.
 9. Calmant pentru inflamații: Mierea de Manuka poate ajuta la reducerea inflamației, fiind benefică pentru o varietate de afecțiuni, cum ar fi artrita, astmul și bolile de inimă.

Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că mierea de Manuka nu înlocuiește tratamentele medicale prescrise de un specialist. Dacă te confrunți cu o problemă de sănătate, este crucial să discuți cu un medic înainte de a introduce mierea de Manuka în regimul tău.

De asemenea, asigură-te că alegi o miere de Manuka de calitate, certificată de un organism independent. Mierea de Manuka 500+ de calitate ar trebui să aibă un conținut ridicat de MGO (metilglioxal), substanța care conferă mierii de Manuka proprietățile sale excepționale.

Dacă te-ai decis să încerci mierea de Manuka, urmează cu atenție instrucțiunile de pe etichetă. De asemenea, evită să consumi miere de Manuka dacă ești alergic la miere sau albine.

Iată câteva sfaturi pentru a folosi în siguranță mierea de Manuka:

 • Optează pentru o miere de Manuka de înaltă calitate, certificată de un organism independent.
 • Respectă cu strictețe instrucțiunile de pe etichetă.
 • Evită consumul de miere de Manuka dacă ești alergic la miere sau albine.
 • Aplică mierea de Manuka pe piele cu precauție, pentru a evita iritarea.
 • Dacă prezinți o reacție alergică la miere de Manuka, oprește imediat administrarea și consultă un medic.

Descoperă 33 beneficii ale mierii de Manuka.

Miere de manuka beneficii copii

Dintr-un arbust cu origini în Noua Zeelandă, prin munca albinelor, se naște un elixir de sănătate cunoscut sub numele de miere de Manuka. Această miere nu este doar un deliciu dulce, ci și un adevărat scut protector, datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Acest nectar divin a devenit un tratament popular pentru o gamă largă de afecțiuni, fiind apreciat atât de adulți, cât și de copii.

Când vine vorba de beneficiile mierii de Manuka pentru cei mici, există o serie de studii care indică faptul că acesta poate fi un aliat de nădejde în lupta cu diverse probleme de sănătate. Iată câteva dintre ele:

 1. Infecții ale pielii: De la impetigo, eczemă și până la psoriazis, mierea de Manuka poate fi un remediu natural, aplicat direct pe piele.
 2. Diaree: Administrată pe cale orală, mierea de Manuka poate alina simptomele diareei, inclusiv cele cauzate de rotavirus.
 3. Afte: Aplicată direct pe afte, mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea acestora.
 4. Tuse și răceală: O linguriță de miere de Manuka poate ameliora tusea și simptomele răcelii.
 5. Infecții ale tractului respirator superior: Bronșita și sinuzita pot fi tratate prin administrarea orală a mierii de Manuka.

Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că mierea de Manuka nu înlocuiește tratamentele medicale prescrise de un specialist. Dacă micuțul tău se confruntă cu o problemă de sănătate, este crucial să discuți cu un medic înainte de a introduce mierea de Manuka în regimul său.

De asemenea, mierea de Manuka nu este recomandată pentru copiii cu vârsta sub 12 luni, deoarece poate conține bacterii care pot cauza botulism.

Dacă te-ai decis să încerci mierea de Manuka pentru copilul tău, asigură-te că alegi un produs de calitate, certificat de un organism independent. Respectă întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

Iată câteva sfaturi pentru a folosi în siguranță mierea de Manuka:

 • Optează pentru o miere de Manuka de înaltă calitate, certificată de un organism independent.
 • Respectă cu strictețe instrucțiunile de pe etichetă.
 • Nu administra miere de Manuka copiilor sub 12 luni.
 • Aplică mierea de Manuka pe piele cu precauție, pentru a evita iritarea.
 • Dacă micuțul tău prezintă o reacție alergică la miere de Manuka, oprește imediat administrarea și consultă un medic.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

În lumea mierii de Manuka, există câteva întrebări frecvente legate de siguranța consumului acesteia pentru anumite categorii de persoane. Să le explorăm împreună:

 1. Este mierea de Manuka un aliat sigur pentru cei mici? Răspunsul este nu pentru copiii sub 12 luni. Mierea, inclusiv cea de Manuka, poate conține bacterii care pot provoca botulism, o afecțiune rară dar gravă. Prin urmare, este recomandat să evităm oferirea mierii celor mici.
 2. Pot femeile însărcinate sau care alăptează să se bucure de mierea de Manuka? Din păcate, nu avem suficiente dovezi științifice care să confirme siguranța mierii de Manuka pentru aceste doamne. Cu toate acestea, este posibil ca aceasta să fie sigură dacă este consumată cu moderație. Dacă te afli în această situație, cel mai bine este să discuți cu medicul tău înainte de a savura mierea de Manuka.
 3. Este mierea de Manuka un deliciu sigur pentru persoanele cu diabet? Mierea de Manuka este un dulce natural, deci are un conținut ridicat de zahăr. Prin urmare, dacă ai diabet, este important să o consumi cu prudență și să monitorizezi nivelul de zahăr din sânge după ce ai savurat-o.
 4. Pot persoanele alergice să se bucure de mierea de Manuka? Dacă ești alergic la miere sau albine, este posibil să ai o reacție similară la mierea de Manuka. Dacă ai alergii, este esențial să discuți cu medicul tău înainte de a te bucura de mierea de Manuka.
 5. Este mierea de Manuka sigură pentru persoanele cu afecțiuni hepatice sau renale? Dacă ai afecțiuni hepatice sau renale, mierea de Manuka ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine. Acest lucru se datorează faptului că mierea de Manuka poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate pune o presiune suplimentară asupra ficatului și rinichilor. Dacă te confrunți cu astfel de afecțiuni, este crucial să discuți cu medicul tău înainte de a savura mierea de Manuka.

CONCLUZIE

Mierea de Manuka, un dar prețios al naturii adus din îndepărtata Noua Zeelandă, este un produs unic, obținut din nectarul florilor de Leptospermum scoparium. Această miere nu este doar un deliciu pentru papilele gustative, ci și un adevărat elixir de sănătate, datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare.

Cu toate acestea, chiar și acest elixir are anumite restricții. De exemplu, micuții sub 12 luni trebuie să stea departe de mierea de Manuka, deoarece aceasta poate conține bacterii care pot provoca botulism, o afecțiune gravă. În plus, mierea de Manuka poate fi un alergen pentru unele persoane, în special pentru cele care au alergii la polen sau la alte produse apicole.

Dacă te afli în perioada de sarcină sau alăptezi, este esențial să discuți cu medicul tău înainte de a te bucura de mierea de Manuka. De asemenea, dacă ai anumite afecțiuni medicale, este important să consulți un specialist înainte de a introduce mierea de Manuka în regimul tău, deoarece aceasta poate interacționa cu unele medicamente.

În concluzie, mierea de Manuka este în general sigură pentru consum, dar este esențial să fii conștient de posibilele contraindicații înainte de a te bucura de beneficiile sale. Așadar, tratează acest elixir cu respectul pe care îl merită și bucură-te de el în mod responsabil.


Bibliografie:
 • Link WebMD – Manuka Honey, scris de Joseph Saling
 • Link Insider – de Sarah Fielding, Most health claims about manuka honey lack scientific-backing
 • Site link – ema.europa.eu
 • https://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/

Autor:

Dacă doriți detalii despre beneficiile mierii de Manuka, citiți următorul articol: „Mierea de Manuka beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *