Refluxul gastroesofagian și remedii naturale


Refluxul gastroesofagian (RGE) este o afectiune care poate provoca senzații de disconfort în piept, gât sau gură. Acest lucru se intampla atunci cand acidul din stomac ajunge in esofag. Articolul este despre refluxul gastroesofagian și remedii naturale.

Refluxul gastroesofagian (RGE) este o afectiune care poate provoca senzații de disconfort în piept, gât sau gură. Acest lucru se intampla atunci cand acidul din stomac se revarsa in esofag. Mierea de manuka amelioreaza disconfortul creat de refluxul gastric.

Poate mierea de manuka să prevină refluxul gastroesofagian ?

Da ! Poate ameliora simptomele și poate evita administrarea medicamentelor. Haideți să înțelegem unde poate interveni și cum ne poate ajuta.

Ce este refluxul gastric ?

Refluxul gastroesofagian reprezintă urcarea sucului gastric din stomac în esofag.

Umflarea excesivă a stomacului ca urmare a unei mese copioase sau scăderea tonusului sfincterului ca urmare a administrării unei substanțe iritante.
Umflarea excesivă a stomacului ca urmare a unei mese copioase sau scăderea tonusului sfincterului ca urmare a administrării unei substanțe iritante.

Poziția culcat favorizează urcarea sucului gastric.

Multe persoane tratează refluxul gastric cu medicamente. Există produse inovatoare, care întăresc mecanismele cu rol de barieră ale stomacului și esofagului.

Astfel se restabilesc funcțiile fiziologice ale acestora și este restabilit echilibrul dintre secreția de acid și capacitatea de protecție a mucusului care învelește mucoasa.

Afecțiunea deseori devine cronică și administrarea medicamentelor devine un stil de viață.

În aceste cazuri, mierea de manuka poate fi o alternativă pentru medicamente.

Cum ajută mierea de manuka ?

Administrarea mierii de Manuka pentru căptușeală și țesuturi. Ulcerul si gastrita !
Mierea este de 125,9 ori mai vâscoasă decât apa distilată, așa că este utilă în prevenirea refluxului gastroesofagian.
Mierea de Manuka vindecă daunele din țesuturi și căptușeală.

Detalii despre mierea de Manuka:

Beneficiile Mierii de manuka”.

Produse, prețuri și detalii

Cum acționează mierea de manuka?

Mierea de manuka abordează problemele legate de aciditate complet diferit. Aceasta întărește mecanismele cu rol de barieră ale stomacului și esofagului.

Mierea crudă, nepasteurizată oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate, nutrienți și enzime.

Mierea Manuka este bogată în antioxidanți. Aceștia protejează deteriorarea celulară cauzată de radicali liberi sau alți agenți iritanți.

Radicalii liberi contribuie la procesul de îmbătrânire și pot duce la boli cronice.

Mierea are o serie de proprietăți antibacteriene și antivirale. Mierea crudă ucide bacteriile și ciupercile și conține un antiseptic natural. Calitatea medicală a fost dovedită de tratarea problemelor la stomac, precum diareea, gastrita și ulcerul și refluxul gastric.

Acțiunea inovatoare, datorită proprietăților ei:

 1. Acțiune protectoare, similară cu cea a mucusului produs de organismul nostru, esențial pentru menținerea integrității mucoasei gastrice și esofagiene.
 2. Acțiune antiinflamatoare, care combate iritația cauzată de radicalii liberi sau alți agenți iritanți.

Beneficiile care fac din mierea de manuka soluția ideală ca alternativă la medicamente, pentru tratarea afecțiunilor corelate cu aciditatea :

 • are acțiune asupra simptomelor;
 • previne daunele prin elimintarea radicalilor liberi;
 • reduce inflamația esofagului;
 • nu are efecte secundare, cu ecepția celor enumerate la contraindicații;
 • are acțiune locală, mecanică, cu un grad ridicat de siguranță. Acoperă mucoasa esofagului, protejând-o;
 • Formulă BIO, 100% naturală. Poate fi administrată împreună cu alte tratamente tradiționale;
 • Poate fi administrat timp îndelungat.

Cum să administrezi mierea pentru a trata refluxul gastric ?

Un studiu realizat în 2001 a subliniat faptul că vâscozitatea mierii(de 125,9 ori mai vâscoasă decât apa distilată) ajută la menținerea acidității la un nivel optim. Cei care au consumat cinci mililitri (aproximativ o linguriță) de miere au simțit ameliorarea simptomelor de arsuri la stomac.

Dacă nu doriți să luați o linguriță de miere curată, o puteți amesteca cu un pahar de apă caldă sau ceai. Deasemenea administrarea cu un pahar de lapte sau iaurt, vă poate oferi un efect liniștitor.

Un alt studiu(Suppresses the growth of H. pylori) a arătat că Manuka suprimă creșterea H. Pylori în celulele epiteliale gastrice.

În anul 2014, cercetătorii au investigat utilizarea mierii de manuka(Manuka Honey to prevent or reduce oesophagitis-related pain ) pentru a preveni sau a reduce durerea cauzată de inflamația esofagului cauzată de chimioterapie și/sau radioterapie. Au descoperit că nu este mai eficientă decât îngrijirea medicală standard.

Un studiu din 2016 a investigat efectele gastroprotectoare( gastroprotective effects) ale mierii de manuka împotriva ulcerelor gastrice. Mierea a scăzut semnificativ indicele ulcerului. A protejat complet mucoasa de leziuni și a păstrat glicoproteina mucoasei gastrice.

În anul 2018, studiul(2018 study into the antibacterial ) asupra activității antibacteriene a mierii de manuka, a concluzionat că aceasta poate fi folosită în siguranță ca un antibiotic natural alternativ pentru vindecarea țesuturilor și reducerea infecțiilor microbiene.

Concluzie

Este dificil să pretindem că remediile naturale funcționează cu adevărat și, desigur, ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze întotdeauna pentru alta.

Mulți oameni cred că „sunt în siguranță pentru că este natural”, dar acest lucru nu este întotdeauna suficient.

Mierea de manuka nu are contraindicații în administrarea problemelor cauzate de aciditatea gastrică, cu excepția diabeticilor, femeilor însărcinate și copiilor sub 1 an.

În cazul în care simptomele nu se ameliorează sau se agravează, consultați medicul .


Studiu de caz

Am scapat de reflux gastroesofagian

Am tot stat si am studiat cum sa scap de refluxul gastroesofagian fara sa iau pastile. Refluxul de acid imi provoca dureri în gât și răgușeală și ma lăsa literalmente cu un gust urât în ​​gură. Cel mai des aveam arsuri la stomac – durere în partea superioară a abdomenului și în piept.  M-am orientat catre metode naturiste , variante cat mai bune pentru organism.

CUM AM SCAPAT TOTUSI DE REFLUX GASTRO ?

SIMPLU.  CU MIERE DE MANUKA de la www.manukashop.ro ca sa fiu sigur ca e originala pentru ca altfel nu ar fi avut efectul asteptat.

Intr-o zi m-a vazut un prieten ca nu ma simt prea bine si m-a intrebat ce am.  Cand i-am raspuns, surpriza, patise aceeasi chestie si mi-a recomandat sa incerc miere de Manuka.  Am raspuns ca incerc orice, macar sa fie un rezultat bun si zis si facut, m-am apucat.

Citind, am observat ca daca vrei miere de Manuka originala, e bine sa iei de la importator direct si brandul care trebuie , respectiv Manuka Health (fiind nr 1 in lume deci macar mergi la sigur).  Asta mi-a zis si amicul meu ca mare atentie sa cumpar doar Manuka Health incat daca ma arunc la marci necunoscute e posibil sa nu am rezultat. 

Am intrat pe www.manukashop.ro  ca sa fiu sigur ca e originala si am cumparat.

cum am scapat de reflux gastroesofagian
miere manuka 400+

A doua zi mi-a venit coletul si am inceput sa o iau astfel :

 • 2 lingurite pe zi (una dimineata si una seara) iar la recomandarea amicului meu, am luat cu vreo 10-15 minute inainte de mancare si lichide de fiecare data
 • dupa 3-4 zile SURPRIZA, am inceput sa ma simt mult mai bine!
 • dupa 1 luna nu am mai avut NIMIC!  INCREDIBIL!  Insa, am continuat pe o perioada de 2 luni, ca sa fiu sigur.

Concluzie, daca vreti sa scapati de reflux gastroesofagian, va recomand Manuka Health MGO 400+, borcanul de 500grame, din care sa luati 2 lingurite pe zi asa cum am luat eu.  Bineinteles ca trebuie mers si la doctor pentru o opinie profesionala dar la nivel de discutie de la un prieten la altul, la mine a functionat!


Cum am scapat de reflux gastroesofagian cu miere de Manuka ?
Cum am scapat de reflux gastroesofagian cu miere de Manuka ?
Cum am scapat de reflux gastroesofagian cu miere de Manuka ?

Bibliografie

 • Site link : https://www.peptest.co.uk/reflux-and-natural-remedies-aloe-vera-and-manuka-honey/
 • Site link: https://www.helpnet.ro/
 • Site link: https://www.healthline.com/
 • Site link: manuakshop.ro

Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *