Nu te doare capul cu Manuka

Nu te doare capul cu Manuka. Mierea poate fi o soluție naturală și eficientă pentru a reduce stresul și anxietatea, care pot fi unele dintre cauzele durerii de cap.

Nu te doare capul cu Manuka.

Intensitatea vieții cotidiene poate avea un efect negativ asupra sănătății noastre mentale, dar există unele trucuri care ne pot ajuta să ne îmbunătățim starea de spirit și să reducem nivelul de stres și anxietate. Una dintre aceste soluții se regăsește în mierea de Manuka, care are beneficii pentru sănătatea mentală.


1/6. Beneficiile mierii de Manuka pentru sănătatea mintală

Mierea de Manuka este recunoscută pentru conținutul său bogat în compuși unici, cum ar fi metilglioxalul (MGO) și dihidroxiacetona (DHA), care îi conferă proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii puternice. Însă acești compuși pot avea, de asemenea, un efect benefic asupra sănătății mintale.

MGO poate ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor creierului, ceea ce poate reduce riscul de declin cognitiv și de boli neurodegenerative, precum Alzheimer și Parkinson. De asemenea, MGO poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a simptomelor de depresie.

DHA poate ajuta la creșterea nivelurilor de serotonina din creier, un neurotransmițător asociat cu starea de bine și cu reducerea anxietății. Acest compus poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea calității somnului, ceea ce poate reduce nivelul de stres și anxietate.

Pe scurt, compușii unici din mierea de Manuka pot avea un efect benefic asupra sănătății mintale prin reducerea stresului oxidativ, protejarea celulelor creierului, îmbunătățirea stării de spirit și a simptomelor de depresie, creșterea nivelurilor de serotonina și îmbunătățirea calității somnului.

2/6. Studii care arată că nu te doare capul cu Manuka

Studiile recente au sugerat că mierea de Manuka poate avea o serie de beneficii pentru sănătatea mentală și poate fi un adjuvant în tratamentul anumitor tulburări psihologice. Iată câteva dintre beneficiile pe care le sugerează cercetările:

 1. Reduce anxietatea și stresul: Un studiu publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine a arătat că mierea de Manuka poate reduce nivelul de anxietate și stres în rândul pacienților cu cancer, fără a avea efecte secundare negative.
 2. Îmbunătățește starea de spirit: Cercetările au arătat că consumul regulat de miere de Manuka poate îmbunătăți starea de spirit și poate fi un adjuvant eficient în tratamentul depresiei și anxietății.
 3. Protejează creierul: Un studiu realizat pe animale a arătat că mierea de Manuka poate proteja creierul împotriva daunelor oxidative și poate îmbunătăți funcția cognitivă.
 4. Are efect antiinflamator: Mierea de Manuka conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, care pot fi benefice în tratarea unor afecțiuni inflamatorii ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer.
 5. Îmbunătățește somnul: Un alt studiu a arătat că mierea de Manuka poate îmbunătăți calitatea somnului și poate reduce trezirile nocturne, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care suferă de tulburări de somn.

Aceste studii sugerează că mierea de Manuka poate fi un adjuvant valoros în tratamentul unor afecțiuni psihologice și poate avea o serie de beneficii pentru sănătatea mintală. Este important de menționat că aceste beneficii nu sunt doar specifice mierii de Manuka, ci se aplică și altor tipuri de miere.

3/6. Cum să alegi mierea de Manuka potrivită pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice

Pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale mierii de Manuka, este important să alegeți un produs autentic și de calitate. Iată câțiva factori importanți pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când alegeți miere de Manuka:

 1. Gradul UMF (Unique Manuka Factor) – Acesta este un sistem de clasificare a mierii de Manuka bazat pe nivelul de compuși activi, inclusiv metilglioxalul (MGO), peroxidul de hidrogen și dihidroxitona. Cu cât este mai mare gradul UMF, cu atât mierea de Manuka este mai puternică în proprietățile sale terapeutice.
 2. Certificarea – Căutați produsele care sunt certificate de Asociația Mierii de Manuka din Noua Zeelandă (UMFHA). Acest lucru asigură că produsul este autentic și conține nivelul specific de compuși activi.
 3. Originea – Asigurați-vă că mierea de Manuka este produsă în Noua Zeelandă, deoarece acesta este singurul loc unde se găsește arborele de Manuka. Acest lucru asigură autenticitatea produsului.
 4. Ambalajul – Căutați produse care sunt ambalate într-un recipient opac, care protejează mierea de lumina solară și de alte factori care pot afecta compușii activi.
 5. Prețul – Mierea de Manuka autentică și de calitate este adesea mai scumpă decât alte tipuri de miere. Asigurați-vă că cumpărați produsul de la un furnizor de încredere, care oferă prețuri corecte și nu încearcă să vândă produse false sau de calitate inferioară.

În general, cel mai important lucru este să faceți cercetări înainte de a cumpăra și să cumpărați miere de Manuka de la furnizori de încredere pentru a vă asigura că obțineți produsul autentic și de calitate.

4/6. Ceaiuri calmante cu miere de Manuka.

 1. Ceai de mușețel cu miere de Manuka: Fierbe o cană de apă și adaugă 1-2 lingurițe de flori de mușețel uscate. Lasă să stea timp de 5 minute, apoi strecoară și adaugă o linguriță de miere de Manuka.
 2. Ceai de rooibos cu miere de Manuka: Fierbe o cană de apă și adaugă o pungă de ceai de rooibos. Lasă să stea timp de 5-10 minute, apoi îndulcește cu o linguriță de miere de Manuka.
 3. Ceai de mentă cu miere de Manuka: Fierbe o cană de apă și adaugă 1-2 lingurițe de frunze de mentă uscate. Lasă să stea timp de 5 minute, apoi strecoară și adaugă o linguriță de miere de Manuka.
 4. Ceai de lavandă cu miere de Manuka: Fierbe o cană de apă și adaugă o linguriță de flori de lavandă uscate. Lasă să stea timp de 5-10 minute, apoi strecoară și adaugă o linguriță de miere de Manuka.
 5. Ceai de ghimbir cu miere de Manuka: Fierbe o cană de apă și adaugă o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt tăiată. Lasă să stea timp de 5-10 minute, apoi strecoară și adaugă o linguriță de miere de Manuka.

Alege de aici oferta de miere potrivită pentru tine !

5/6. Cum poate fi mierea de Manuka utilizată în terapia de aromaterapie pentru a reduce stresul și anxietatea

Mierea de Manuka poate fi utilizată în terapia de aromaterapie prin adăugarea a câtorva picături într-un difuzor de aromă sau într-un bol cu apă fierbinte pentru a crea un efect calmant în încăpere. Acesta poate fi combinat cu uleiuri esențiale precum lavandă, busuioc sau ylang-ylang, care sunt cunoscute pentru efectele lor relaxante și calmante.

Mierea de Manuka poate fi, de asemenea, utilizată ca ingredient într-un amestec de uleiuri de masaj. Amestecă câteva picături de miere de Manuka cu ulei de măsline sau de cocos și aplicați pe piele, masând ușor pentru a reduce tensiunea musculară și a promova relaxarea.

Un alt mod de a utiliza mierea de Manuka în aromaterapie este prin adăugarea acesteia într-un baie fierbinte. Adăugați câteva lingurițe de miere de Manuka în apa de baie și lăsați-vă să vă relaxați și să vă bucurați de beneficiile sale terapeutice.

6/6. Cum să integrezi mierea de Manuka în rutina ta zilnică pentru a-ți menține sănătatea mentală ?

Există mai multe modalități prin care poți integra mierea de Manuka în rutina ta zilnică pentru a-ți menține sănătatea mentală. Iată câteva sugestii:

 1. Adaugă miere de Manuka în ceaiul sau cafeaua ta de dimineață pentru a începe ziua cu o doză de energie și bună dispoziție.
 2. Folosește miere de Manuka ca îndulcitor natural în locul zahărului rafinat în alimentele și băuturile tale preferate.
 3. Amestecă miere de Manuka cu iaurt, fructe sau cereale pentru un mic dejun sănătos și hrănitor.
 4. Folosește miere de Manuka ca ingredient principal în rețetele tale preferate de prăjituri sau deserturi sănătoase.
 5. Aplică miere de Manuka pe pielea ta pentru a beneficia de proprietățile sale hidratante și antiinflamatorii.
 6. Adaugă miere de Manuka în masajele scalpului pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a reduce stresul.

În concluzie, mierea de Manuka poate fi integrată în mod facil în rutina ta zilnică pentru a-ți menține sănătatea mentală și fizică. Este important să alegi mereu un produs de calitate pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice.


Bibliografie:

 • https://my.clevelandclinic.org
 • https://www.ehealthme.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *