Un Dar Pretios al Naturii

Descoperirea Mierii de Manuka Naturala

Miere de Manuka naturală, este un produs apicol cu adevărat unic, recunoscut la nivel global pentru proprietățile sale remarcabile. Originară din Noua Zeelandă și Australia, această miere este produsă de albinele care colectează nectarul de la arborele de Manuka, cunoscut și sub denumirea științifică de Leptospermum.

Miere de Manuka naturală - Un dar prețios al naturii

Proprietățile Distinctive – Miere de Manuka Naturală

Ceea ce face mierea de Manuka naturala atât de specială este conținutul său ridicat de metilglioxal (MGO), o substanță cu proprietăți antibacteriene puternice. Nivelul de MGO este un indicator al eficacității antibacteriene a mierii de Manuka, cu cât nivelul este mai mare, cu atât mierea este mai puternică.

Beneficiile Consumului de Miere de Manuka Naturală

Această Miere de Manuka naturală este apreciată pentru o multitudine de beneficii pentru sănătate. Aceasta este eficientă împotriva infecțiilor bacteriene, fungice și virale, având și proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. De asemenea, mierea de Manuka este recunoscută pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar și de a îmbunătăți sănătatea orală.

Beneficiile consumului de miere de Manuka sunt variate:

  1. Ajutor în problemele gastro-intestinale: Mierea de Manuka poate ajuta la restabilizarea florei intestinale și prevenirea refluxului sau acidului gastric, arsurilor la stomac sau a parazitilor intestinali. De asemenea, poate elimina bacteria Helicobacter Pylori, care poate provoca ulcere stomacale.
  2. Ameliorarea simptomelor acneei: Mierea de Manuka poate fi folosită în măști faciale pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a ajuta la curățarea porilor. De asemenea, poate reduce roșeața și ajuta la hidratarea în profunzime a pielii pentru a repara tenul deteriorat.
  3. Prevenirea infecțiilor respiratorii: Mierea de Manuka poate susține sistemul imunitar și poate preveni infecțiile respiratorii datorită proprietăților sale antivirale puternice. O singură linguriță de miere poate calma imediat durerile în gât, fiind de folos în combaterea răcelii sau a gripei.

Contraindicațiile consumului de miere de Manuka includ persoanele care suferă de diabet zaharat sau care sunt alergice la miere sau albine. De asemenea, nu este recomandată pentru copiii mai mici de optsprezece luni.

Sursa: Dr.Max Farmacie

Cum se Utilizează Mierea de Manuka Naturala?

Mierea de Manuka naturala poate fi consumată în diverse moduri. Poate fi folosită pentru a îndulci un ceai cald, întinsă pe o felie de pâine prăjită, adăugată în bolul cu cereale cu lapte sau folosită ca îndulcitor în deserturi. De asemenea, mierea de Manuka poate fi folosită ca prim-ajutor în caz de arsuri și tăieturi ușoare, sau aplicată direct pe piele pentru a beneficia de proprietățile sale antibacteriene și de vindecare.

Mierea de Manuka este o miere monofloră, originară din Noua Zeelandă și Australia, produsă din nectarul arbuștilor Manuka. Aceasta este recunoscută pentru proprietățile sale nutriționale superioare, fiind de 4 ori mai densă în substanțe nutritive decât mierea obișnuită. În compoziția mierii de Manuka intră aminoacizi, complexul de vitamine B, calciu, fier, magneziu, zinc etc.

Mierea de Manuka este apreciată pentru proprietățile sale antibacteriene, datorate conținutului de metilglioxal (MGO), o enzimă care se formează în mod natural în nectarul florilor de Manuka. Nivelul de MGO este direct proporțional cu proprietățile antibacteriene ale mierii.

Printre beneficiile consumului de miere de Manuka se numără întărirea sistemului imunitar, vindecarea rănilor și arsurilor, îmbunătățirea sănătății orale, hidratarea tenului și îmbunătățirea somnului. De asemenea, mierea de Manuka este sigură pentru consum în timpul sarcinii și poate fi administrată copiilor cu vârsta de peste 2 ani.

În ciuda numeroaselor beneficii, mierea de Manuka nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet, deoarece conține glucoză și fructoză. De asemenea, nu este indicată pentru copiii cu vârsta mai mică de 2 ani, din cauza riscului de botulism.

Unde se Poate Achiziționa Mierea de Manuka Naturala?

Mierea de Manuka naturala este disponibilă pentru cumpărare în diverse magazine online și fizice. Este important să alegeți miere de Manuka autentică, cu un nivel certificat de MGO. Prețul mierii de Manuka poate varia în funcție de nivelul de MGO și de brand.

Concluzie

Mierea de Manuka Naturala, un Aliment-Medicament

Mierea de Manuka naturala este un produs natural cu proprietăți excepționale, care o fac un aliat de nădejde pentru sănătatea noastră. Fie că o consumăm pentru a ne îmbunătăți imunitatea, fie că oÎmi pare rău, dar se pare că am întâmpinat o problemă în procesul de rescriere a articolului. Voi încerca din nou.


Bibliografie

  • www.apiland.ro

Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *