33 Beneficii Miere de Manuka

33 Beneficii Miere de Manuka . Aceasta oferă beneficii pentru sănătatea digestivă, sănătatea pielii, tratarea infecțiilor, tratarea arsurilor, rănilor și ulcerelor, prevenirea cariilor dentare și gingivită, tratamentul IBS și IBD, reducerea durerilor de gât, reducerea alergiilor sezoniere, tratament de frumusețe și amplificator de sănătate, îmbunătățește somnul, reduce simptomele fibrozei chistice.

5 beneficii Miere de manuka pentru sănătatea digestivă

1/33. Trateaza ulcerul gastric

Mierea de Manuka poate ajuta la tratarea ulcerului gastric, datorita proprietatilor sale antimicrobiene si antiinflamatorii.

Studiile au aratat ca mierea de Manuka poate inhiba cresterea bacteriei Helicobacter pylori, care este o cauza comuna a ulcerului gastric.

2/33. Imbunătățește digestia

Consumul regulat de miere de Manuka poate ajuta la imbunatatirea digestiei prin reglarea pH-ului si prin stimularea secretiei de sucuri digestive.

De asemenea, poate ajuta la prevenirea aparitiei constipatiei si diareei.

3/33. Ajuta la tratarea infectiilor intestinale

Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka pot ajuta la tratarea infectiilor intestinale cauzate de bacterii cum ar fi E. coli si Salmonella.

4/33. Trateaza sindromul de colon iritabil

Mierea de Manuka poate fi utila in tratarea simptomelor sindromului de colon iritabil, cum ar fi balonarea, durerile abdominale si diareea.

5/33. Protejeaza mucoasa gastrica

Mierea de Manuka poate ajuta la protejarea mucoasei gastrice impotriva efectelor daunatoare ale substantelor iritante, cum ar fi alcoolul si medicamentele antiinflamatorii.


Recomandare miere manuka pentru sănătatea digestivă


5 beneficii Miere de manuka pentru sănătatea pielii

6/33. Tratamentul acneei

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii, mierea de Manuka poate ajuta la combaterea bacteriilor care cauzează acneea și la reducerea inflamației pielii.

7/33. Hidratarea pielii

Mierea de Manuka conține substanțe hidratante, cum ar fi glucoza și fructoza, care pot ajuta la menținerea hidratării pielii.

8/33. Îmbunătățirea texturii pielii

Mierea de Manuka poate ajuta la exfolierea pielii, eliminând celulele moarte și promovând regenerarea celulelor sănătoase, ceea ce poate duce la îmbunătățirea texturii pielii.

9/33. Protejarea pielii împotriva radicalilor liberi

Mierea de Manuka conține antioxidanți, cum ar fi acidul ascorbic și acidul galic, care pot ajuta la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi și la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

10/33. Vindecarea rănilor

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii, mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea rănilor, reducând riscul de infecție și accelerând procesul de vindecare.

Articole de interes : Gel de curățare pentru ten – preparat acasă din patru ingrediente cu puternic efect asupra tenului gras.


4 beneficii Miere de manuka în tratarea infecțiilor

11/33. Combaterea bacteriilor

Mierea de Manuka este eficientă în combaterea diferitelor tipuri de bacterii, inclusiv cele care pot cauza infecții ale tractului urinar, infecții ale plăgilor și rănilor, și infecții ale gâtului.

12/33. Reducerea inflamației

Mierea de Manuka poate ajuta la reducerea inflamației asociate cu infecțiile, ceea ce poate reduce simptomele precum durerea, roșeața și umflarea.

13/33. Îmbunătățirea sistemului imunitar

Consumul de miere de Manuka poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar, ceea ce poate face organismul mai capabil să lupte împotriva infecțiilor.

14/33.Promovarea vindecării

Mierea de Manuka poate ajuta la promovarea vindecării rănilor și a plăgilor, reducând riscul de infecție și accelerând procesul de vindecare.

Cercetătorii au descoperit că mierea de Manuka poate apăra împotriva proliferării bacteriilor distructive. Acest tip de miere prezintă în mod natural activitate antimicrobiană împotriva unui spectru de microbi, inclusiv a celor cu rezistență la mai multe medicamente. Efectele sale antibacteriene par să se datoreze pH-ului scăzut al mierii, capacității de a deshidrata bacteriile datorită prezenței MGO și conținutului fitochimic. 

MGO este considerat principalul constituent antimicrobian al Manuka, ceea ce îl face unic printre soiurile de miere.

Cercetătorii au descoperit că pot reduce intensitatea celor mai puternice gene ale bacteriei MRSA (Stafilococul auriu rezistent la meticilină), cunoscută ca „superbacterie”. Aceasta poate fi extrem de periculoasă pentru pacienți, îmbolnăvindu-i și împiedicând tratamentul cu medicamente antibiotice obișnuite.

Unii oameni de știință sugerează acum că utilizarea obișnuită a acestei miere pentru tăieturi și infecții (în special în spitale și aziluri de bătrâni) poate ține MRSA(stafilococul auriu) în mod natural la distanță.


4 beneficii Miere de manuka în tratarea arsurilor, rănilor și ulcerelor

Bandajele care conțin Manuka sunt disponibile atât fără rețetă, cât și pe bază de rețetă, pentru a ajuta la îngrijirea rănilor. Multe studii de cercetare au găsit dovezi că mierea poate ajuta la tratarea rănilor și ameliorarea durerii în rândul persoanelor care suferă de arsuri și răni ușoare până la moderate.

Unele dintre motivele pentru care această miere este folosită în îngrijirea rănilor se datorează naturii sale acide/pH scăzut, plus efectele antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Cercetările arată că poate stimula regenerarea țesuturilor, facilita debridarea rănilor, reduce inflamația și reduce umflarea.

S-a demonstrat, de asemenea, că mierea de Manuka previne infecțiile cauzate de ulcer în anumite studii pe animale. Blochează creșterea unui anumit tip de bacterii care provoacă ulcer gastric la om.

15/33. Reducerea inflamației

Mierea de Manuka poate ajuta la reducerea inflamației pielii asociată cu arsurile, ceea ce poate reduce durerea și disconfortul.

16/33. Combaterea bacteriilor

Mierea de Manuka poate ajuta la prevenirea infecțiilor pielii cauzate de bacterii, ceea ce poate promova vindecarea arsurii.

17/33. Îmbunătățirea procesului de vindecare

Mierea de Manuka conține substanțe care pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare a pielii, ceea ce poate ajuta la reducerea cicatricilor și a altor complicații ale arsurilor.

18/33. Protecția pielii împotriva deteriorării ulterioare

Mierea de Manuka poate ajuta la protejarea pielii arse împotriva deteriorării ulterioare, reducând riscul de infecții și alte complicații.


3 beneficii ale Mierii de manuka în prevenirea cariilor dentare și gingivitei

Mai multe studii au demonstrat că mierea de Manuka ajută la tratarea și prevenirea gingivitei și a bolii parodontale.

Datorită activității sale antimicrobiene, cercetătorii de la Școala de Stomatologie de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au descoperit că mestecatul sau suptul produselor Manuka nu numai că a determinat o scădere cu 35% a plăcii, dar a dus la o reducere cu 35% a locurilor de sângerare la oamenii suferind de gingivita. 

Calciul, zincul și fosforul găsite în mierea de Manuka sunt, de asemenea, toți nutrienți importanți pentru vindecarea dinților.

19/33. Proprietățile antibacteriene

Mierea de Manuka conține o substanță numită metilglioxal (MGO), care are proprietăți antibacteriene și poate distruge bacteriile care cauzează cariile dentare și gingivita. Astfel, consumul de miere de Manuka sau utilizarea acesteia ca tratament local poate ajuta la reducerea numărului de bacterii din cavitatea bucală și, implicit, la prevenirea cariilor dentare și a gingivitei.

20/33. Proprietățile antiinflamatorii

Gingivita este o inflamație a gingiilor care poate fi cauzată de bacteriile din cavitatea bucală. Mierea de Manuka conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației gingivale și, astfel, la prevenirea gingivitei.

21/33. Proprietățile prebiotice

Mierea de Manuka conține compuși care pot acționa ca prebiotice, adică pot stimula creșterea și dezvoltarea bacteriilor benefice din cavitatea bucală. Aceste bacterii pot ajuta la menținerea echilibrului microbian din cavitatea bucală, reducând riscul de apariție a cariilor dentare și a gingivitei.


Mierea de manuka beneficii în tratamentul IBS(sindrom intestin iritabil) și IBD (boala inflamatorie a intestinului)

22/33. Când au evaluat efectul pe care Manuka îl are asupra bolii inflamatorii intestinale induse experimental la șobolani, cercetătorii implicați într-un studiu au avut câteva constatări uluitoare:

  • Acest tip de miere a oferit protecție împotriva leziunilor colonice
  • Toate grupurile tratate au prezentat o inflamație a colonului redusă, iar toți parametrii biochimici au fost semnificativ reduși în comparație cu controlul din grupurile tratate cu miere.
  • Manuka Health a ajutat la restabilirea peroxidării lipidelor, precum și la îmbunătățirea parametrilor antioxidanti.
  • În modelul inflamator al colitei, administrarea orală de miere manuka a redus semnificativ inflamația colonului. De asemenea, a ajutat la reducerea durerii și pare să protejeze împotriva daunelor radicalilor liberi.

Într-un studiu din 2011, cercetătorii au descoperit că un amestec de miere de Manuka și probiotice poate ajuta la reducerea simptomelor SII, inclusiv a durerilor abdominale, a balonării și a problemele legate de tranzitul intestinal. Într-un alt studiu din 2017, pacienții cu SII care au primit miere de Manuka au raportat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor, comparativ cu cei care au primit un placebo.


Beneficii Miere Manuka la reducerea durerilor de gât

23/33. Unele cercetări au arătat că mierea Manuka poate stimula celulele imune și producția de citokine la oameni, sporind potențial imunitatea împotriva anumitor agenți patogeni și boli.

Un studiu a constatat că acest tip de miere oprește creșterea bacteriilor Streptococ care cauzează dureri în gât. Nu este de mirare că atât de mulți oameni beneficiază aproape instantaneu de îmbunătățiri când iau o lingurita de miere.

Recomandare pentru dureri de gât

Recent, a fost chiar aprobat de Institutul Național al Cancerului pentru a fi utilizat pentru a trata inflamația în gât de la chimioterapie.


3 beneficii Miere de Manuka la reducerea alergiilor sezoniere

Un studiu care examinează efectele mierii și polenului de mesteacăn asupra alergiilor a avut rezultate remarcabile. Participanților li s-a administrat miere obișnuită, miere cu polen de mesteacăn adăugat sau medicamente pentru alergii ca grup de control. Rezultatele au fost impresionante:

…pacienții au raportat un scor total de simptome cu 60% mai mic, de două ori mai multe zile asimptomatice și cu 70% mai puține zile cu simptome severe și au folosit cu 50% mai puține antihistaminice în comparație cu grupul de control.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că există foarte puține diferențe între utilizatorii de miere de polen de mesteacăn și utilizatorii obișnuiți de miere.

Prin urmare, luarea regulată a mierii de Manuka poate ajuta la simptomele alergiei sezoniere și poate reduce nevoia de medicamente.

24/33. Proprietăți imunomodulatoare

Mierea de Manuka poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, ceea ce poate ajuta la reducerea reacțiilor alergice și la îmbunătățirea funcției imunitare.

25/33. Efectul de imunoterapie

Mierea de Manuka poate conține polen de la plantele locale, ceea ce poate ajuta la crearea unei toleranțe la alergeni prin expunerea la cantități mici, similare cu o terapie de desensibilizare.

26/33. Proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii

Mierea Manuka are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației și a bacteriilor din sistemul respirator, care pot agrava simptomele alergice.


5 Beneficii Miere de Manuka în tratamentul de frumusețe și amplificator de sănătate

Mierea de Manuka este un elixir minunat care poate face minuni pentru sănătatea ta.

Dacă o iei zilnic, poți simți cum îți crește energia, îți susține detoxifierea și îți îmbunătățește tonusul și textura pielii.

Poți folosi Manuka pentru a-ți face o mască de față acasă. Te va ajuta să exfoliezi și să lupți împotriva radicalilor liberi din piele.

De asemenea, poți adăuga Manuka în șamponul tău sau poți face o mască hrănitoare pentru păr. Îi va adăuga astfel strălucire.

O altă modalitate preferată de utilizare a mierii de Manuka este într-o băutură de detoxifiere. Vei obține cele mai multe beneficii atât pentru interiorul cât și pentru exteriorul corpului.

27/33. Hidratarea pielii

Mierea de Manuka poate fi utilizată ca un hidratant natural, deoarece are capacitatea de a atrage și de a păstra umiditatea în piele. Aceasta poate ajuta la menținerea pielii hidratate și la reducerea uscăciunii și a descuamării pielii.

28/33. Proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii

Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale mierei de Manuka pot ajuta la tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, reducând inflamația și bacteriile care pot cauza infecții ale pielii.

29/33. Proprietăți antioxidante

Mierea de Manuka conține antioxidanți care pot ajuta la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi, care pot duce la îmbătrânirea pielii și la apariția ridurilor și a liniilor fine.

30/33. Îmbunătățirea aspectului părului

Mierea de Manuka poate ajuta la hidratarea și la hrănirea părului, reducând astfel aspectul părului uscat și fragil. De asemenea, poate ajuta la tratarea problemelor de scalp, cum ar fi mătreața și iritația.

31/33. Exfolierea pielii

Mierea de Manuka poate fi utilizată ca un exfoliant natural, ajutând la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la îmbunătățirea texturii pielii.

Recomandat pentru tratament cosmetic cu măști diverse


Beneficii Miere de Manuka în îmbunătățirea somnului

32/33. Manuka poate fi un aliat minunat pentru un somn odihnitor si profund. Funcționează ca un ajutor natural pentru somn, eliberează lent glicogenul necesar pentru funcțiile esențiale ale corpului în timpul somnului.

Adăugarea de miere în lapte la culcare te poate ajuta să eliberezi melatonină în creier. Melatonina este esențială pentru un somn profund.

Mierea de Manuka poate fi benefică în îmbunătățirea somnului datorită conținutului său de triptofan, un aminoacid esențial care este un precursor al serotoninelor. Serotonina este un neurotransmițător care ajută la reglarea somnului și a stării de spirit. Triptofanul din mierea de Manuka poate ajuta la creșterea nivelului de serotonină din creier, ceea ce poate contribui la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității somnului.

De asemenea, mierea de Manuka poate ajuta la relaxarea mușchilor și la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce poate contribui la îmbunătățirea somnului și la reducerea insomniei. Mierea de Manuka are și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ, care pot fi asociate cu probleme de somn.

Somnul insuficient poate duce la o varietate de probleme de sănătate. Enumerăm bolile de inimă, diabetul, accidentul vascular cerebral și artrita. Mierea poate ajuta la un somn de calitate. În felul acesta poate ajuta la reducerea riscului acestor probleme de sănătate și multe altele.


Beneficii Miere de Manuka în reducerea simptomele fibrozei chistice

33/33. Fibroza chistică este o boală genetică care afectează funcționarea unei anumite proteine. Aceasta duce la o producție excesivă de mucus care poate bloca plămânii și poate crește riscul de infecții respiratorii.

Dar există speranță: cercetările arată că mierea de Manuka poate ajuta la uciderea bacteriilor. Luptă astfel împotriva infecțiilor, mai ales la persoanele cu fibroză chistică.

Un studiu publicat în Arhivele de Microbiologie a arătat că mierea de Manuka poate opri creșterea bacteriilor Pseudomonas aeruginosa și Burkholderia spp. Aceste două tipuri de bacterii pot fi foarte probleme pentru cei cu fibroză chistică.

Manuka este o miere speciala, deoarece este bogata in substante antimicrobiene. Aceasta o face diferita fata de alte tipuri de miere, fiind folosita in principal pentru beneficiile sale medicinale.

Mierea de Manuka se bucură de o renume deosebit, cauzat de o mulțime de studii și dovezi. Aceasta oferă beneficii multiple, de la vindecarea durerilor de gât și a bolilor digestive, până la reducerea acneei și a gingivitei. De aceea, merită să fie cumpărată.

Industrializarea a afectat mierea. Nu toată mierea de pe piata este de aceeasi calitate. 

Pentru a obtine cele mai bune beneficii, va trebui sa cautati miere bruta, nepasteurizata, cum ar fi mierea de Manuka reala.


Bibliografie:

  • Dr. Axe Link- 11 Proven Manuka Honey Benefits and Uses, Dr. Axe – site oficial
  • Link – Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI — de Elizabeth Connor
  • Holland Barret Link- 10 of the best manuka honey products, site oficial
  • Comvita, site oficial ”Manuka Honey 101: All Your Questions Answered”

Autor:


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top